Korftbaltotaal
Zoek je product:

Overig

Fluiten met een 'headset'

Voor scheidsrechters in de top is het Axiwi communicatiesysteem nauwelijks meer weg te denken. Veel arbiters fluiten tegenwoordig met zogenaamde sport headsets om goed in verbinding te staan met hun assistent.

De communicatiesystemen deden begin 2015 hun intrede in het korfbal. Scheidsrechters in de Korfbal League zijn sowieso met het Axiwi-systeem uitgerust. Axiwi, waarvan de communicatiesystemen verkrijgbaar zijn bij Korfbaltotaal, deed ook onderzoek naar de bevindingen van scheidsrechters met een communicatieset. 

Enquête

Belangrijkste voordeel is de snelle en directe communicatie. Tevens kunnen over spelsituaties beslissingen worden genomen, en het straalt gezag uit. Andere voordelen zijn:  minder foute beslissingen, het maakt fluiten leuker en de arbitrage heeft onderling de mogelijkheid om elkaar te coachen.

Test

Leidsmannen Joeri Kok en Marcel Luttik testten eerder de apparatuur. "Door het Axiwi  communicatiesysteem is de communicatie tussen de scheidsrechter en assistent-scheidsrechter optimaal en kan er snel geanticipeerd worden op bepaalde spelsituaties", zei Kok daarover. "Dit is met het oude systeem, de trilvlag, minder gemakkelijk en zeker minder opvallend. De wissels verlopen ook beter, omdat de juryvoorzitter via het systeem een spelerswissel kan aankondigen."

 


Check hier alle materiaal van Axiwi

Aanbevolen producten

Meer producten