Korftbaltotaal
Zoek je product:

Overig

Enkelblessures

Als je regelmatig korfbalt, dan heb je vast al wel eens te maken gehad met een enkelblessure. Bij verzwikking, verstuiking, verdraaiing of een andere verkeerde beweging van de enkel, kan er namelijk een enkelblessure optreden. En die bewegingen maken we vaak genoeg tijdens het korfballen.

Vaak ontstaat er bij een enkelblessure naast pijn ook een zwelling rondom de enkel, waardoor de sporter voor langere tijd last kan hebben van de verkeerde beweging en de blessure die hieruit is voortgekomen.

 

Vaak ontstaan enkelblessures tijdens het korfballen bij het maken van een verkeerde afzet of als je tijdens het (sprong)duel verkeerd terecht komt op de vloer, bijvoorbeeld op de voet van een tegenstander, waarbij je je voet verzwikt. Ook als je eerder een enkelblessure hebt gehad, zwakke enkelbanden hebt of zwakke spieren hebt rondom je enkel, kan er bij het korfballen een blessure ontstaan.

 

Bij een zwakke enkel of kort na herstel van een enkelblessure is het verstandig de enkel in te tapen bij het korfballen of bij andere activiteiten waar de nodige beweging verwacht wordt.
 

In de volgende video zie je stap voor stap hoe je de enkel moet intapen. Dit ter preventie van blessures aan je enkel, zodat je minder kans hebt op een enkelblessure. Én weer lekker kunt gaan korfballen. Je kunt ook kiezen voor een enkelbrace natuurlijk.

 

https://www.youtube.com/watch?v=DKgemSn89aA

 

Voorkom korfbalblessures: 3 handige tips


1.Zorg voor tapen of bandageren van de enkel of draag een enkelbrace.
2.Draag goede korfbalschoenen.             
3.Bereid je voor met een goede warming-up.

 

Tape in korfbaltotaal.nlhttp://korfbaltotaal.nl/overig/verzorging/tape

Braces en ondersteuning in korfbaltotaal.nlhttp://korfbaltotaal.nl/overig/verzorging/braces-en-ondersteuning

Aanbevolen producten

Meer producten