Korftbaltotaal
Zoek je product:

Overig

Steun in uw schoen bespaart u een hoop energie

Elk jaar weer dat dilemma. Moet ik nieuwe korfbalschoenen kopen of niet? En als je eruit bent moet je nog beslissen welke korfbalschoenen je koopt. Maar hoe kom je tot je keuze, waar moet je opletten? Als puntspeler zal je sneller kiezen voor een lichtere schoen en rebounders kiezen waarschijnlijk voor een loggere schoen. Maar is dat eigenlijk wel de juiste keuze? In dit blog kom je alles te weten waar je op moet letten. Zo koop je de schoen die voor jou geschikt is.

Binnen het korfbal zijn er verschillende merken, waarbij Mizuno en Asics momenteel het meest verkocht worden. Robert van Til, Product Management Core Performance Sports van Asics Europa, kent de kenmerken van de verschillende sporten en de daarbij behorende specificaties voor een schoen. “Korfbal is een vrij heftige sport voor een schoen. De bewegingen zijn vrij agressief en er wordt veel gedraaid. Veel mensen onderschatten de impact van de bewegingen op de schoenen die je koopt. Je moet echt goed schoeisel hebben wil je op de been blijven. Helemaal bij een snelle sport als korfbal.¨

Zijwaartse of voorwaartse beweging?
Wanneer je dus schoenen koopt moet je op verschillende criteria letten. En vergeet niet dat elke sport zijn eigen criteria heeft. Welke beweging ga je maken bijvoorbeeld? Een hardloopschoen is gericht op de voorwaartse beweging, je zult tenslotte geen snelle zijwaartse wendingen maken. Daarmee is de hardloopschoen ook direct ongeschikt voor korfbal. Logisch, maar let dus bij het aanschaffen van uw korfbalschoen op, op het feit of de schoen bedoeld is om zijwaartse bewegingen kan maken.

Korfballers steunen veel op hun voorvoeten
Omdat korfbal een snelle sport is, waarbij explosieve acties worden afgewisseld met krachtige reboundduels, staat iedereen veelvuldig op zijn of haar voorvoeten te bewegen. Als de schoen onvoldoende steun geeft aan de voorvoet heeft dat volgens Van Til een nadelig effect op jouw prestatie. Je verbruikt veel energie.  

Wat is jouw ideale combinatie?
Lichtere schoenen zijn in elke sport op dit moment een trend omdat alle sporten sneller worden, dat geldt ook voor korfbal. Sporters willen zo min mogelijk belemmering van de schoen maar wél genoeg steun te krijgen. Naar zo´n schoen zal je dan ook moeten kijken. De bovengenoemde criteria zijn voor elke korfbalschoen van belang. Het is tenslotte inherent aan het spelletje. Een stabiele steun op de voorvoet, terwijl je tegelijkertijd ook wendbaar wilt blijven.

Kleine, vlugge wendbare spelers zullen voornamelijk op zoek gaan naar schoenen waarbij hun acties perfect uit de voeten komen. Een rebounder zal veelvuldig springduels aangaan, waardoor de knieën zwaar worden belast. Leg daarom ook nadruk op de demping van uw schoen. En uiteraard kijkt u vervolgens nog naar het kleurtje, maar daar gaat u niet beter van korfballen. Dat is vrij zeker.

Aanbevolen producten

Meer producten