5 redenen om te starten met Kangoeroekorfbal

Kangoeroekorfbal is een product voor uw vereniging waarbij aan kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar op een leuke, leerzame en verantwoorde manier spelvormen worden aangeboden om kinderen kennis te laten maken met korfbal. Kangoeroekorfbal is misschien wel de mooiste vorm van korfbal: kinderen kunnen spelen met vrienden, bal en korf. Maar waarom zou je als club nou starten met Kangoeroekorfbal?

1. Laat kinderen bewegen

De belangrijkste reden om te starten met Kangoeroekorfbal is om zoveel mogelijk kinderen te laten bewegen. Kangoeroekorfbal is dan ook voornamelijk een korfbalvorm die zich richt op het meer en beter laten bewegen van jonge kinderen. Kangoeroekorfbal speelt daarmee ook in op maatschappelijke ontwikkelingen zoals het steeds vaker voorkomen van obesitas bij kinderen en de aandacht voor normen en waarden die binnen korfbal heel normaal zijn.

2. Laat kinderen kennismaken met korfbal

Uiteraard is Kangoeroekorfbal een leuke en verantwoorde manier om kennis te laten maken met korfbal en al haar positieve kanten. Zoals samenspelen, gelijkwaardigheid en respect hebben voor elkaar.

3. Gebruik Kangoeroekorfbal om je club te laten groeien

Voor korfbalverenigingen is er veel ledenwinst te halen binnen deze doelgroep. Door kinderen op jonge leeftijd aan de sport en aan een club te binden, is de kans groot dat de kinderen doorstromen binnen de club en uiteindelijk ook wedstrijden gaan spelen.

4. Je staat er niet alleen voor: compleet pakket vanuit het KNKV
Voor het KNKV is Kangoeroekorfbal een belangrijke pijller. De Kangoeroes vormen de basis van het ledenbestand van het KNKV en daarom neemt deze korfbalvorm ook zo’n belangrijke plaats in in het productengamma.  Start jouw club met Kangoeroekorfbal, dan sta je er dus niet alleen voor.

5. Geniet mee met Scoro, Jumper, Funny en Spurt
Scoro, Jumper, Funny en Spurt zijn de kangoeroes die de basis vormen van het product kangoeroekorfbal. Ze zijn zo leuk en maken zulke leuke dingen mee, je zou er bijna zelf van gaan korfballen ;-).

Korfbaltotaal.nl maakt het nu nog makkelijker om te starten met Kangoeroekorfbal. Wij leveren diverse materialen, pakketten en korven.

Bekijk de pakketten